Retningslinier for dAAint


KONTAKT DAAINT

AA møder på Internettet


Hej - jeg hedder Jan - jeg er alkoholiker.

Jeg deltager i en AA gruppe kaldet dAAint - navnet er en forkortelse for Dansk AA Internetgruppe og er et AA-møde på Internettet.

Jeg har oplevet en del skepsis på grund af denne mødeform. "Man kan da ikke holde møder på Internettet" "Man kan da ikke vide, om folk sidder og pimper foran skærmen" "Hvordan ved I, om folk overhovedet er alkoholikere?".

Jeg vil derfor gerne fortælle lidt om AA-møder på Internettet.

Har man en e-mail adresse, kan man skrive til alle andre, der har en e-mail adresse - og det er vel oplagt for en flok @lkoholikere at udnytte denne mulighed for at "snakke" med andre @lkoholikere.

Et dAAint møde begynder søndag og slutter lørdag. Mødelederen starter med at "oplæse" formålserklæringen og indleder derefter med ugens emne. Selvfølgelig kan man dele om andet end ugens emne. Alle, der deltager i et dAAint møde, er på en fælles e-mail liste. Det betyder, at alle får en kopi af samtlige indlæg på mødet.

Det er vigtigt at gøre opmærksom på, at i en e-mail gruppe skriver man sit indlæg og sender det - andre kan læse indlægget, når de tømmer deres elektroniske postkasse. Der er ikke tale om såkaldt chat - hvor man er på Internettet konstant og kan "skrive i munden på hinanden" - og går glip af "samtalen", når man kobler sig fra Internettet - e-mail grupper kan sammenlignes lidt med en stor opslagstavle, hvor alle, der ønsker at sige noget, skriver det på en lap og hænger det op på opslagstavlen.

Mødet slutter med "oplæsning" af løfterne og hatten (bankkontonummeret) sendes rundt.

Nykommere bydes velkommen af en gruppeadministratoren, der efter at have tjekket e-mailadressen fra kontaktformularen tilmelder nykommere og sender et velkomstbrev med generelle retningslinier for deltagelse på dAAint møder - Det er først og fremmest nogle henstillinger om "god opførsel", også kaldet netikette, og nogle rent praktiske (PC tekniske) retningslinier.

Jeg selv - og flere andre - sender altid en personlig velkomst til nykommeren. Ofte svarer nykommeren med en stor tak for de mange personlige henvendelser og føler sig meget velkommen allerede fra starten.

Hver 6. måned holdes der forretningsmøde, hvilket også ofte bruges til at diskutere gruppesamvittigheden. Forretningsmødet holdes på en særlig e-mail liste, hvor alle, der er medlem af dAAint, opfordres til at deltage. Her er det bogstaveligt talt muligt AT TALE MED STORE BOGSTAVER - selvom det forekommer yderst sjældent.

dAAint har en kasserer og en sekretær samt et par "servicefolk" mere (f.eks. en sponsorlistefører); men vi har ingen kaffemand!

Et dAAint møde foregår døgnet rundt. Vi er for øjeblikket ca. 345 dansktalende medlemmer fra hele verden. Fra British Colombia (vestlige Canada) over Europa til et par stykker i Australien. Nogle er fastboende, andre er udstationeret. Vi har medlemmer, der har været udstationeret i Kuwait, Libanon, Singapore, Kina og på Balkan med på listen. Et dansktalende dAAint møde er ikke længere væk end den nærmeste Internetforbindelse.

I dAAint skelner vi - af praktiske grunde - mellem f2f (face-to-face) møder og Internetmøder også kaldet cybermøder - eller møder i soberspace - men det er under alle omstændigheder AA møder.

Mange geografisk "afskårne" personer har glæde af dAAint - for eksempel har vi en del medlemmer fra Grønland, hvor der kan være langt mellem møderne. Døve kan have gavn af "netmøder", og sengeliggende AA’ere kan deltage. For mit eget vedkommende kan jeg ryge, når det passer mig.

Anonymiteten kan sikres ved, at man har en uigennemskuelig e-mail adresse. Man kan kalde sig hvad som helst, blot navnet ikke eksisterer i forvejen.

Man kan give sig god tid til at formulere sit indlæg - og god tid til at læse andres. Man kan dele glæder og sorger her og nu - man behøver ikke vente, til et møde starter.

På Nettet behøver man ikke vente (eller frygte) med at tale, "til det bliver ens tur" Udover selve sproget bruger vi et par andre tricks til at udtrykke følelser. Hvis man smiler eller er glad, kan man skrive :-) (læg hovedet på venstre skulder for at få forklaringen), eller man kan skrive *S*, som også betyder at smile. Eller skrive "Jeg må liiiiiiiiiige fortælle en god oplevelse" - men altså - et elektronisk krammmmmmmmmmmmmmm er ikke så godt som et rigtigt kram.

AA møder på nettet er for de fleste et godt både geografisk og tidsuafhængigt supplement til f2f møder - for andre begyndelsen til en ædru tilværelse. Flere og flere starter vejen ud af deres alkoholproblem via Internettet. Vi er alle usikre og nervøse ved udsigten til at skulle foretage ændringer i vort liv, og et alkoholproblem er et meget følsomt emne. På Internettet kan man checke informationer, uden at bekymre sig om at blive genkendt, men når en person beslutter sig for at gøre noget ved sit problem, opstår der mange spørgsmål, som det kan være svært at finde svar på alene. Langt de fleste tager mod til sig og opsøger nogen, der kan besvare spørgsmålene, som f. eks. ved et AA-møde, men en del er så nervøse, at de skal have stort tilløb til - og har alligevel brug for at skabe kontakten til nogen, der har svarene på deres spørgsmål. Her kommer bl. a. et møde på Internettet ind. De fleste medlemmer af dAAint er AA'ere, der supplerer deres kontakt med andre AA'ere via mødet på nettet, men enkelte er så at sige gået den anden vej og er startet lige så forsigtigt med at høre andres erfaringer i gruppen, og har så fundet ud af, at gå til "live" møder, når de er blevet trygge ved det, der foregår. Men vi opfordrer kraftigt nykommere til at gå til f2f møder så hurtigt som muligt.

Medlemmerne af dAAint spænder vidt både geografisk og "længden" af ædruelighed. Der er også "old-timere" med på dAAint - et par stykker med over tyve års ædruelighed.

Man kan sagtens dele erfaring, styrke og håb skriftligt - bare tænk på AA’s litteratur.

Jeg har været med i dAAint siden december 1998. En enkelt gang har vi oplevet en person, der på det kraftigste frabad sig e-mails fra dAAint. Ud fra hans ordvalg og stavefejl gættede flere af os på, at en eller anden - sikkert i den bedste mening - havde tilmeldt ham til dAAint uden hans vidende. Det førte til ændring af tilmeldingsproceduren, så ingen er i tvivl om de er medlem.

Hvis en fremmed person har forvildet sig ind på et AA møde, vil vedkommende nok hurtigt forlade mødet - så interessante er vi altså heller ikke - det er på samme måde i dAAint.

Om nogen sidder og "lurepasser" med en bajer i hånden, medens de deltager i dAAint? - jeg tror det ikke. Vi har derimod oplevet, at folk har bedt om hjælp her og nu - og har fået det.

Ligesom telefonen bruges til at bringe budskabet videre, kan e-mail også tages i anvendelse. Det er allerede muligt at holde videokonferencer og sende levende billeder over Nettet. Om få år vil det være økonomisk overkommeligt for de fleste - og så kan man sende sine indlæg som video, så stemmeføring og ansigtsudtryk kommer med - men der vil stadig mangle et godt kram.

Tak for mig.


Hvis nogen ønsker at lave et link til dAAint kan vedstående logo evt. benyttes:
Adressen er: http://www.daaint.dk

 


Forbehold:
Denne side er ikke godkendt af Alcoholics Anonymous World Services, Inc., AA's Hovedservicekontor for Danmark, eller noget udvalg under AA's officielle servicestruktur i Danmark. Siden er udelukkende stillet til rådighed af dAAint (Dansk AA Internet) e-mail gruppe som en del af gruppens ønske om at leve op til AA's 5. Tradition om at nå ud til alkoholikeren, der stadigt lider.

Vi vil gerne gøre denne side bedst mulig og modtager gerne forslag og kommentarer.
KONTAKT DAAINT

Denne side er oprettet den 22. april 1996 og opdateret 4. april 2018