KONTAKT DAAINT

 

Virus/Antivirus/Firewall

Hvad er en virus?

En computervirus er et lille program, som afvikles når PC-brugeren uforvarende aktiverer det. Typisk har brugeren tilsyneladende modtaget en hilsen fra en bekendt med en vedhæftet fil, og når brugeren åbner det vedhæftede, sættes programmet i gang. De fleste mailvirus har kun til formål at sprede sig så hurtigt som muligt til så mange som muligt. Det kan imidlertid skabe stort kaos i Internettets kommunikationssystemer, og skal derfor stoppes.

Nogle virus har til formål, at give afsenderen adgang til den inficerede PC. Hvis det lykkes, kan PC'en misbruges til kriminelle forhold, eller hackeren kan stjæle passwords etc.

Visse virus er beregnet på at kalde op til en side, hvorefter afsenderen får penge for det forbrug, PC'en har. Denne type virus spredes ofte uden brugeren ser det, ved at de er indkapslet i de såkaldte cookies, der downloades under netsurfing.

Endelig er der de helt ondsindede virus, som har til formål at ødelægge den inficerede PC. Den type er ikke så almindelig, men den findes.

Antivirus

 

 

Gratis Antivirus

Man beskytter sig mod virus ved at installere et antivirusprogram. Der findes mange forskellige programmer til mange forskellige priser. Hvilken der er bedst er der lige så mange meninger om, som der er brugere. Uanset hvilket man vælger, er man alligevel ikke 100% sikret. Der kommer hele tiden nye virus, og selv om producenterne af antivirusprogrammer er skrappe til deres metier, så er hackerne altid foran.

Der findes også mange billige eller helt gratis antivirusprogrammer. Et gratis program hedder AVG Anti Virus og det kan downloades fra http://free.grisoft.com

Firewall Når man er på Internettet er man ikke kun udsat for virusangreb. Der er også en masse syge mennesker, som morer sig med at prøve at komme ind i andres PC'er. For at beskytte sig mod den slags kan man benytte en såkaldt firewall (brandvæg på engelsk). Har du en router, har du allerede en hardware firewall, men der findes også softwareløsninger, som fx. Zonealarm, der frit kan downloades på http://www.zonelabs.com
I Windows XP og Windows Vista er der indbygget software firewall.
Spyware Ved download af gratisprogrammer fra useriøse firmaer, smileys og andre tilsyneladende uskyldige ting, kan der desværre ofte ske det, at der i det skjulte installeres såkaldt spyware (spionprogrammer) på din computer. Formålet med disse skjulte programmer kan fx. være at sende oplysninger om, hvilke hjemmesider, du besøger. Pas derfor på med at downloade gratis ting, som du ikke kender eller har fået anbefalet. Undersøg fx. inden download i søgemaskinen google.com, om det, du gerne vil downloade har skjulte "bagdøre" (spyware).
Det kan også være en god idé, at installere en spyware scanner. Du kan fx. hente den gratis spyware scanner Ad-Aware på http://www.lavasoft.com


Hvis nogen ønsker at lave et link til dAAint kan vedstående logo evt. benyttes:
Adressen er: http://www.daaint.dk


Forbehold:
Denne side er ikke godkendt af Alcoholics Anonymous World Services, Inc., AA's Hovedservicekontor for Danmark, eller noget udvalg under AA's officielle servicestruktur i Danmark. Siden er udelukkende stillet til rådighed af dAAint (Dansk AA Internet) e-mail gruppe som en del af gruppens ønske om at leve op til AA's 5. Tradition om at nå ud til alkoholikeren, der stadigt lider.

Vi vil gerne gøre denne side bedst mulig og modtager gerne forslag og kommentarer.
KONTAKT DAAINT

Denne side er oprettet den 22. april 1996 og opdateret 4. april 2018